Vad är kontorshotell?

Ett kontorshotell erbjuder kostnadseffektiva och smarta kontorslösningar för både små och stora företag. Att arbeta från ett kontorshotell hjälper hyresgästen att fokusera på de viktigaste arbetsuppgifterna. Alla tidsbovar som brukar stjäla tid från arbetet på ”vanliga kontor” behöver hyresgästerna inte tänka på.

En kontorsvärd ser till att ge trevlig och professionell service till kontorets hyresgäster och tar hand om utskriftsproblem, kaffepåfyllnad, inköp av kontorsmaterial och andra kontorsuppgifter. På kontorshotell betalar företagen bara för så många rum/kontorsplatser de behöver och uppsägningstiden är kort.

Hitta kontorshotell i Stockholm och Malmö.

Tre fördelar med kontorshotell

Kontorshotell finns till för att underlätta arbetslivet för företag och låta medarbetarna fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter. Här är ytterligare tre fördelar.

1

Flexibla kontraktstider

Ett kontorshotell är oftast mer flexibla med avtalstid och förändringar i personalstyrka än andra uthyrare. Det gör att företag kan justera kontorsbehovet efter konjunkturer samt anställningstoppar och dalar. Hyresgästerna är inte bundna till ett långt hyreskontrakt.

2

Företaget sparar tid

Kontorshotellets personal löser alla uppgifter som vanligtvis kan stjäla tid från arbetet. Det kan vara en strulande kaffemaskin, problem med internetanslutningen, möbler som behöver bytas ut och mycket mer. På så sätt kan hyresgästerna fokusera på rätt saker.

3

Sociala nätverket utökas

Många kontorshotell har lounger och aktivitetshörnor där personalen kan koppla av och ta en kaffe mellan varven. Rasterna är ett utmärkt tillfälle att bredda sitt nätverk och få en inblick i andra företag. Kontorshotell är ett trevligt ställe att skaffa nya kontakter på.

Tre olika abonnemang

Arbetslivet förändras i rask takt. I takt med utvecklingen kommer hela tiden nya kontorslösningar. Här presenteras de tre vanligaste inriktningarna på kontorshotell.

1

Kontorsrum

Kontorsrum är fortfarande ett alternativ som passar de allra flesta. Här får du ett eget rum och på kontorshotell ingår alla runtomkring-tjänster som hör till ett kontor. Det kan vara wifi, utskriftsmöjligheter, städning, mötes- och konferensrum och kaffe och te.

Fördelar med kontorsrum

  • Gå till samma rum varje dag
  • Allt runt omkring fixas av personalen
  • Fullutrustade kontor med bra möbler
2

Coworking

Coworking-alternativet är kontorshotellens billigaste tjänst. Vad som ingår i en coworking-plats varierar men det vanligaste upplägget är att personer med olika yrken samlas och arbetar sida vid sida. Du tar helt enkelt en ledig plats på morgonen och sätter dig på en ledig kontorsplats. Detta prisvärda och flexibla arbetssätt kallas även ”flexible desk”.

Fördelar med coworking

  • Variation i vardagen
  • Billigaste alternativet
  • Kontorshotellets tjänster ingår
3

Mötesrum

På kontorshotell finns det möjlighet att hyra mötesrum. Många som jobbar hemifrån brukar utnyttja denna möjlighet där du hyr rum från 1 timme och uppåt. Detta alternativ är uppskattat för säljmöten eller konferenser. När du hyr mötesrum får du tillgång till kontorshotellets tjänster, som möjlighet till utskrift, wifi, teknisk utrustning med mera.

Fördelar med mötesrum

  • Använd kontorshotellets tjänster
  • Engångsbeställning utan bindningstid
  • Catering-möjligheter för frukost/lunch

Colocation – kontorshotell för servrar

En intressant parallell som kan dras är till colocation av datacenter, en tjänst som erbjuder företag möjligheten att placera sin server- och nätverksutrustning i ett tredjepartsanläggning. Precis som kontorshotell tillhandahåller flexibla och kostnadseffektiva arbetsplatser, erbjuder colocation datacenter en flexibel och ekonomisk lösning för IT-infrastruktur.

Det möjliggör för företag att dra nytta av avancerade datacenterfaciliteter utan att behöva investera i egen fysisk infrastruktur. Detta är särskilt fördelaktigt för små till medelstora företag som kanske inte har resurserna att bygga och underhålla en egen serverpark. På samma sätt som kontorshotell erbjuder en mångsidig arbetsmiljö utan krav på långsiktiga fastighetsinvesteringar, ger samlokalisering flexibilitet och skalbarhet för företags datahanteringsbehov.

Fler artiklar